Manicure

Cryolipolyse

Cryolipolyse wordt ook wel gezien als een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie. Tijdens deze gerichte en effectieve behandeling worden vetcellen afgebroken door ze te bevriezen met een speciaal apparaat, bij Beauty-Licious kan je tot 4 zones tegelijk behandelen, door een toestel met 4 applicators. Doorgaans zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

Boek hier makkelijk online

Wat onze klanten zeggen

vetbevriezing

Wat is Cryolipolyse? (vetbevriezen)

Cryolipolyse of vetbevriezen genoemd. Cryolipolyse is het verliezen/verminderen van lichaamsvet door het bevriezen van vetcellen.

Er worden pads op je lichaam geplaatst. Hierdoor koelen de vetcellen in de bovenste laag van het lichaamsvet af tot 4˚C. Enkel de vetcellen worden aangepakt, het omringend weefsel wordt niet beschadigd. Het koelen breekt de vetcellen af en het lichaam voert deze op natuurlijke wijze af. 

Door het gebruik van de Cryolipolyse Elsa 5.0 kunnen we zones behandelen die tweemaal zo groot zijn dan de klassieke technologie. We kunnen ook tot 4 zones tegelijk behandelen, let wel, je moet ofwel op je rug ofwel op je buik liggen, dus bv buik en rugstreek behandelen is niet mogelijk in 1 sessie. 

Per sessie is een resultaat van 1 tot 5 cm omstrekverlies gegarandeerd en plaatselijk vetmassa verlies van 22%.

Boek hier online

Meest gekozen zones voor vetbevriezen

De meest gekozen zones voor deze behandeling zijn de buik, vanwege het vermogen om hardnekkig buikvet aan te pakken dat vaak niet reageert op dieet en lichaamsbeweging. Andere populaire gebieden zijn de love handles (zijkanten van de taille), bovenarmen, en de binnen- en buitendijen, die mensen kiezen om contouren te verbeteren en een slanker uiterlijk te bereiken.

De onderkin is ook een veelgevraagde zone, omdat vetbevriezing hier een duidelijker gedefinieerd kaaklijn kan opleveren. Deze zones worden vaak gekozen vanwege hun gevoeligheid voor vetophoping en de wens van cliënten om specifieke lichaamscontouren te verbeteren zonder chirurgische ingrepen.

Boek hier online
cryolipolyse

Na de behandelingen

Na een behandeling is er geen sprake van ‘down-time’; u kunt daardoor direct verder gaan met uw dagelijkse bezigheden. Het is van groot belang dat u dagelijks, tot minimaal 4 weken na de behandeling, minimaal 2 liter water drinkt. Hierdoor worden de uiteengevallen vetcellen en de vrijgekomen afvalstoffen langzaam op een natuurlijke wijze door het lichaam zelf (via de lever en de nieren) afgevoerd.

De eerste 2 maanden* verdwijnen de meeste cellen en meestal merkt u al na drie tot zes weken het effect van de behandeling. Na ongeveer zes maanden* zijn alle afgebroken vetcellen door en uit het lichaam afgevoerd. Omdat de afgebroken vetcellen langzaam en in kleine hoeveelheden worden afgevoerd, heeft de huid voldoende tijd om zich aan de nieuwe lichaamscontouren aan te passen. Uw huid zal dan ook niet verslappen, maar juist steviger aanvoelen dan voorheen.

Resultaten Cryolipolyse

Drie tot zes weken na een behandeling ziet u al resultaat*. Het afvoerproces van de dode vetcellen duurt maximaal zes maanden*. Het resultaat van de behandeling is dus optimaal na zes maanden. Wellicht het allerbelangrijkste: het resultaat van vetbevriezing is blijvend. De dode vetcellen worden door het lichaam afgevoerd. Dit betekent echter niet dat er geen nieuwe vetcellen kunnen ontstaan. Het is dus van belang om na een behandeling of kuur gezond te blijven eten, veel water te drinken en voldoende te blijven bewegen.

Boek hier online

Veelgestelde vragen

Hieronder vind u de meest voorkomende vragen over cryolipolyse of vetbevriezing.
Wij proberen ten alle tijden onze klanten zo goed mogelijk te informeren.

Mocht je antwoord hier niet te vinden zijn, kan je ons steeds per mail of telefonisch bereiken.

Cryolipolyse is een niet-invasieve esthetische procedure die selectief vetcellen vermindert door middel van gecontroleerde koeling. Het principe achter de methode is gebaseerd op het feit dat vetcellen gevoeliger zijn voor koude dan andere lichaamscellen. Tijdens een behandeling wordt een applicator op de huid geplaatst die een vacuüm creëert om het vetweefsel omhoog te trekken en tussen twee koelpanelen te plaatsen.

Deze panelen koelen het vetweefsel af tot een specifieke temperatuur waarbij vetcellen kristalliseren en beschadigd raken, een proces genaamd apoptose, of geprogrammeerde celdood. Deze beschadigde vetcellen worden vervolgens door het lichaam herkend als afval en op natuurlijke wijze geëlimineerd via het lymfestelsel en metabolische processen, vergelijkbaar met de manier waarop het lichaam vetten uit voedsel afbreekt en verwijdert.

De cryolipolyse procedure duurt meestal ongeveer een uur per behandelde zone en kan variëren afhankelijk van de grootte en het aantal behandelde gebieden. De resultaten verschijnen geleidelijk over een periode van enkele weken tot maanden, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de dode vetcellen af te voeren. Het resultaat is een vermindering van vet op specifieke plekken, wat leidt tot een meer gecontourde lichaamsvorm. De omringende huid en weefsels blijven onbeschadigd, aangezien de koeling precies gecontroleerd wordt om alleen vetcellen aan te pakken.

Ja, cryolipolyse wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Het is een niet-invasieve procedure met weinig risico op complicaties. Echter, zoals bij elke cosmetische procedure, zijn er mogelijke bijwerkingen, zoals tijdelijke roodheid, zwelling, blauwe plekken, en gevoeligheid op de behandelde plekken.

Cryolipolyse is het meest geschikt voor mensen die dicht bij hun ideale lichaamsgewicht zijn maar hardnekkige vetophopingen hebben die niet reageren op dieet en lichaamsbeweging. Het is niet bedoeld als een methode voor gewichtsverlies of voor mensen die aanzienlijk overgewicht hebben.

Een cryolipolyse-sessie kan variëren van 35 minuten tot een uur per behandelgebied, afhankelijk van het specifieke apparaat dat wordt gebruikt en de grootte van het gebied.

Resultaten kunnen variëren, maar de meeste mensen zien merkbare verbeteringen binnen enkele weken na hun behandeling. Het kan echter tot twee tot vier maanden duren voordat de uiteindelijke resultaten zichtbaar zijn, aangezien het lichaam tijd nodig heeft om de behandelde vetcellen af te voeren.

De vetcellen die door cryolipolyse worden behandeld, worden permanent verwijderd. Echter, om de resultaten te behouden, is het belangrijk om een stabiel gewicht te houden door middel van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Nieuwe vetophopingen kunnen zich vormen als men aankomt.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn tijdelijk en kunnen roodheid, zwelling, blauwe plekken, tintelingen, jeuk, of gevoeligheid op de behandelde gebieden omvatten. Zeldzamere risico’s kunnen onder meer verharding onder de huid of paradoxale adipose hyperplasie (een toename van vetcellen) omvatten, hoewel dit zeldzaam is.

Cryolipolyse is ideaal voor het aanpakken van hardnekkige vetophopingen op de buik, flanken, binnenkant van de dijen en ‘muffin tops’. Het is ook geschikt voor kleinere zones zoals de onderkin en bovenarmen. Deze procedure is vooral bedoeld voor het verfijnen van contouren waar vet ondanks dieet en lichaamsbeweging blijft zitten.

  • Vetophopingen die vaak niet reageren op dieet en lichaamsbeweging, zoals ‘love handles’ en dubbele kinnen, kunnen worden aangepakt met cryolipolyse.
  • Het Cryo Systeem koelt de vetcellen tot ze afsterven, een proces genaamd celapoptosis. Na de behandeling worden deze dode cellen geleidelijk door het lichaam afgevoerd, wat resulteert in een dunnere vetlaag.
  • Cryolipolyse biedt een effectieve methode voor het verminderen van de onderhuidse vetlaag.
  • De vetcellen worden afgekoeld tot een temperatuur die ze onherstelbaar beschadigt, wat leidt tot hun dood.
  • Door de specifieke bevriezingstemperatuur worden alleen vetcellen aangepakt, zonder schade aan omliggende huid en weefsels. Een vacuümmethode trekt de huid in het apparaat voor gelijkmatige koude toepassing.
  • Een enkele behandeling met cryolipolyse kan de vetlaag met ongeveer 22% verminderen.
  • Het kan 12 tot 16 weken duren voordat het lichaam de dode vetcellen volledig verwijdert, maar eenmaal verwijderd zijn ze permanent weg uit het lichaam.

Personen die geen cryolipolyse behandeling zouden moeten krijgen, omvatten diegenen met obesitas of de volgende condities: zwangerschap of borstvoeding; aandoeningen zoals cryoglobulinemie, waarbij bepaalde eiwitten zich ophopen bij kou; koude agglutinineziekte en paroxismale koude hemoglobinurie, die beide rode bloedcellen beschadigen bij temperatuurswisselingen; Ziekte van Raynaud; verminderde bloedcirculatie of gevoel in het behandelgebied; zenuwaandoeningen zoals diabetische neuropathie; huidaandoeningen gerelateerd aan het immuunsysteem, waaronder eczeem en psoriasis; ontstekingsgerelateerde huidproblemen zoals dermatitis en netelroos; recente huidverwondingen; langdurig gebruik van anticoagulantia; bloedingsstoornissen; een hernia dichtbij het behandelgebied; actieve geïmplanteerde medische apparaten zoals pacemakers; allergieën voor stoffen in gelpads zoals propyleenglycol of isopropylalcohol; chronische pijn of ernstige angststoornissen.

Scroll naar boven